Maxflexsadel Amelie 17,5" svart

Pris:
14 800 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1315179
Typ:
Maxflexsadel Amelie 17,5 svart
Antal:
Finns i lager
Maxflexsadel Amelie 17,5" svart
Maxflex® - En full-flexibel sadel byggd på en plastbom som är så stadig att den sätter ryttaren i en rätt position, fördelar ryttarens vikt jämt över hästens rygg, samtidigt som den är så flexibel att den kan anpassa sig till hästens rygg i dess rörelser. Bommen flexar åt alla håll, uppåt-nedåt och åt sidorna. Bossorna är mjukt stoppade med ull, och kan stoppas om. Alla sadlar tillverkas i förstklassigt, mjukt, lite grippigt skinn.


Maxflex-sadlarna är godkända för dressyrtävling.

Maxflex Amelie är en mycket vacker dressyrsadel som är enkelkåpad. Här sitter du nära hästen i en lagom djup sits med stora utanpåliggande knästöd. Sittpunkten är långt fram, vilket ger dig som ryttare en naturlig och bra sits! Den lämpar sig ypperligt till de flesta hästar och ponnyer, från ryggar med mindre manke till något svängda ryggar och lite högre mankar, och de som har ett högt framparti där sadeln ofta hamnar i bakvikt. 

Den har utbytbart koppjärn och levereras med det koppjärnet som passar din häst. Skulle du vilja ändra bomvidden, beställer du bara ett nytt koppjärn och kan byta det själv hemma. Naturligtvis gör vi det åt dig om du tycker det är krångligt!
Vi har möjlighet att anpassa koppjärnet till exakt den storleken du vill ha, 120 grader som bredast.